Aardappelrecept van de maand augustus

Verse Frietjes van "Puur Patat" met Piepkuiken en dragonsaus

Verse Frietjes van "Puur Patat" met Piepkuiken en dragonsaus

  • Personen 2

Ingrediënten

1 kg Puur Patat frietjes

2st Piepkuiken

2 takjes Tijm

1/2 Citroen

110 g Boter

2 Koffielepels Kip kruiden

1/2 Kropsla

1 stengel Honing totmaal

1 Koffielepel Honing

3st Ei dooier

30 ml Dragon azijn

30 ml Witte wijn

20 g Verse dragon

20 g Kervel

2 eetlepels Olijfolie

Peper en zout

Bereiding

  • 1

    Bak de Puur Patat frietjes op 150 °C en leg ze open op de keukenschaal.

  • 2

    Oven voorverwarmen op 180°C.

  • 3

    Kruid de piepkuikens aan de binnen en buitenzijde met kip kruiden en peper.

  • 4

    Breng 1 partje citroen, een takje tijm en een klontje boter aan langs de binnenzijde van het piepkuiken.

  • 5

    Leg het piepkuiken in een ovenschaal en wrijf ze in met een lepel olijfolie.

  • 6

    Plaats de ovenschaal gedurende 20 minuten in de oven.

  • 7

    Nadat het piepkuiken 20 minuten in de oven zit, bevochtig je het kuiken met braadjus. Daarna nog 10 minuten in de oven.

  • 8

    Meng de honing en tomaten. Kruid met peper en zout.

  • 9

    Voeg de tomaten toe bij de ovenschaal voor de laatste 5 minuten.

  • 10

    De saus:

    Meng de dooiers samen met de witte wijn en het dragonazijn. Klopt dit samen tot een luchtig gebonden massa op een laag vuurtje.

  • 11

    Monteer met klontjes boter en 4 eetlepels braadjus.

  • 12

    Bak de frietjes af op 175 °C voor 5 minuten.

  • 13

    Serveer alles met kropsla en de gekonfijte honing tomaat.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo