Aardappelrecept van de maand juni

BBQ hasselback potato met cheddar en spek

BBQ hasselback potato met cheddar en spek

  • Personen 2 personen

Ingrediënten

2 grote vastkokende aardappelen

Olijfolie

Peper

Zout

Gerookte paprika

Komijn

2 teentjes verse look

2 plakjes spek

Pijpajuin

BBQ-saus

Bereiding

  • 1

    Verwarm de BBQ

  • 2

    Maak de aardappelen schoon. Maak inkepingen in de aardappel tot op 1/3e van de onderkant.

  • 3

    Plet de teentjes look en meng ze met wat olijfolie. Smeer de aardappelen in met het mengsel en kruid ze met peper, zout, gerookt paprikapoeder en komijn.

  • 4

    Plaats de aardappelen op de BBQ en gaar ze in ca 80-90 min (afhankelijk van de dikte van de aardappelen).

  • 5

    Als de aardappelen gaar zijn vul je de inkepingen op met de plakjes cheddar en spek. Plaats ze nog een 5 tal min op de BBQ zodat de kaas gesmolten is.

  • 6

    Snijd ondertussen de pijpajuin in fijne ringen.

  • 7

    Werk deze heerlijke aardappelen af met BBQ-saus en pijpajuin.

  • 8

    TIP: Als het slecht weer is, zijn deze hasselback potato ook lekker in de oven. Plaats hem opengesneden 50 min in een oven van 180°C. Daarna gevuld nog een 5-10 min onder de gril.

Puur Patat - Vinktse Binnenweg 1 - 8700 Tielt
alle rechten voorbehouden- site by Moqo